Tijdens een stedentrip naar Parijs kan het fijn zijn om een tijdelijk eigen ‘thuis’ te hebben. Daardoor zijn er steeds meer mensen die een appartement in Parijs verkiezen boven één van de vele hotels in de Franse hoofdstad. Parijs is een eindeloze stad, maar het is één van de duurste Europese steden als het gaat om de prijs van een hotel. Daardoor kan het huren van een appartement een prima alternatief zijn.

Voordelen van het boeken van een appartement

Vaak gehoorde voordelen van het huren van een appartement is dat je meer het idee hebt om als een “local” te leven in Parijs, in plaats van dat je de toerist uithangt in een duur hotel. Daarnaast heb je door een appartement te huren meer contact met je host, waardoor hij of zij tips kan geven over de buurt van het appartement. Het grootste voordeel is uiteraard dat je accommodatie een stuk betaalbaarder is dan wanneer je een hotel boekt. Dit geldt overigens voor zowel appartementen binnen- als buiten het centrum.

Tips voor het boeken van een appartement in Parijs

Let bij het boeken van een appartement altijd goed op de reviews van het appartement dat je op het oog hebt. Denk hierbij niet alleen aan de gemiddelde score, maar ook aan het aantal reviews. Boek het appartement ruim van tevoren en zoek ruim van tevoren uit in hoeverre het appartement een gunstige ligging heeft ten opzichte van bezienswaardigheden. Een website waarbij je eenvoudig kunt zoeken op de buurt van het appartement en de nabijheid van bekende bezienswaardigheden is Waytostay. Deze website biedt handige zoekmodules en een ruim assortiment aan appartementen in Parijs.

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl