Bijnamen Parijs

Bij een stad met een lange geschiedenis en rijke historie horen de bijnamen. Parijs is hierop geen uitzondering. Parijs kent de volgende bijnamen:

1. Stad van de liefde

Parijs is een erg romantische stad, met zijn vele knusse restaurantjes en barretjes is het er erg goed toeven voor stelletjes en echtparen. Uiteraard valt er ook genoeg te genieten van de vele bezienswaardigheden van Parijs en kun je heerlijk met z´n tweetjes liggen op het gras in één van de vele parken in Parijs.

2. Stad van de mode

Parijs is samen met Milaan de meest op mode gerichte stad van Europa. De vele modehuizen, chique winkels en de vele shows op de catwalk zorgen ervoor dat parijs de titel “Satad van de mode” verdiend.

3. Lichtstad

Parijs wordt ook wel de lichtstad genoemd, dit vanwege – zoals u kunt raden – de vele verlichting die ‘s avond en ‘s nachts Parijs een schitterend beeld geven. De vele lampjes zorgen ervoor dat Parijs een stad is die ook in de donkere uurtjes leuk is om te wandelen, zelfs in de grootste parken is het door de goede verlichting veilig om te wandelen. Ook alle belangrijke attracties, zoals de Eiffeltoren en de Notre-Dame worden prachtig verlicht.

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl