Met de boot over de Seine door Parijs

Als toerist is het naast een wandeling en een bustour, ook zeer aantrekkelijk de stad Parijs op een andere manier te kunnen zien, bijvoorbeeld over het water.
De rivier die de stad in twee helft in splitst, is de legendarische Seine.

Deze rivier wordt gebruik voor verschillende boottochten, met een aantal opstapplaatsen.

Ander perspectief

Terwijl men via rondvaartboten over de Seine wordt gevoerd, zijn de diverse gebouwen en bezienswaardigheden vanaf het water te zien. Hierdoor is een geheel ander perspectief van de stad te verkrijgen. Tijdens de boottocht wordt onderweg informatie verstrekt over objecten die de moeite waard zijn. In alle boten zijn speakers aanwezig, waardoor het verhaal van een gids op de gehele boot te horen is.

Met name met lekker weer is het goed toeven op een ‘Seine-boot’. De stad is dan goed te zien en de zon zorgt voor een relaxed vakantiesfeertje. Op de vele terrasjes langs de oever van de Seine kunt u na afloop heerlijk nagenieten van uw reisje over de Seine.

Lichtstad

’s avonds is het ook de moeite waard om een tochtje te maken. De gehele stad is verlicht door de vele lichtjes die op straat, in en op gebouwen en rondom de Seine hun schijnsel over de stad werpen. De naam van lichtstad wordt ’s avonds meer dan waar gemaakt.

Of het nu overdag of ’s avonds is, een boottochtje over de Seine is een aanrader tijdens uw vakantie in Parijs.

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl