In Parijs staat één van de meest bekende torens van Europa, de Eiffeltoren.

De toren staat in het zuidwesten van de stad en staat aan de rivier de Seine. De toren is gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling in 1889, en men heeft hier twee jaar over gedaan. Het jaar 1889 stond in het teken van de 100e verjaardag van de Franse Revolutie, daarom is het ook niet toevallig dat men de toren juist dat jaar vervaardigd heeft.

In eerste instantie was de Parijse bevolking niet blij met de Eiffeltoren, omdat hij lelijk gevonden werd. Inmiddels is men tot het inzicht gekomen dat het een bouwkundig meesterwerk is.

Bezoekers

De Eiffeltoren is de meest toeristische bezienswaardigheid van Parijs, die jaarlijks 6 miljoen (!) bezoekers kent. In 2002 ontving de 200miljoenste bezoeker. Voor toeristen is het DE bezienswaardigheden die je gedurende je verblijf in Parijs bezocht moeten hebben.

De architect

De Eiffeltoren is ontworpen door de Franse architect Gustave Eiffel ( 1832- 1923). De heer Eiffel was met name gespecialiseerd in het ontwerpen van bruggen, maar heeft zijn nationale en internationale bekendheid natuurlijk voornamelijk te danken aan de Eiffeltoren (en dus niet de Eifeltoren, zoals vaak onjuist wordt geschreven).

Hoe hoog is de Eiffeltoren?

De hoogte van de Eiffeltoren is afhankelijk of je de televisie antennes op de top van de toren meetelt. Zonder antennes is de toren 301 meter hoog. Als je de antennes met 24 meter hoogte meetelt, komt de totale hoogte van de Eiffeltoren neer op 325 meter hoogte. Hiermee is de Eiffeltoren het hoogste gebouw in Parijs.

Meer dan een toren

Naast het feit dat het een origineel bouwwerk is met een zeer herkenbare architectuur kun je er meer te doen dan alleen foto’s van nemen. Met de lift kun je de verschillende verdiepingen van de Eiffeltoren bereiken. Op deze etages kom je (exclusieve) restaurants, souvenirwinkeltjes en op de bovenste (3e) etage vind je in het oude kantoor van Gustave Eiffel een museum over het leven van hem.
Uiteraard heb je op de drie verdiepingen ook een schitterend uitzicht en kun je daar mooie foto’s maken van de stad Parijs.

Externe links:

Op de officiële website van de Eiffeltoren is algemene informatie over de Eiffeltoren te vinden, waaronder de openingstijden. Op deze pagina kunt u ook de entreeprijzen vinden van de liften waarmee u de top van de Eiffeltoren kan bereiken.

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl