De Grande Arche is een bijzonder gebouw van 108 meter hoog en 112 meter breed. Het kantoorgebouw en tevens toeristische trekpleister moet worden gezien als een moderne variant op de L`Arc de Triomphe.

La Défense

De Grande Arche is het bekendste gebouw van de wijk La Défense, een zakenwijk waar veel grote bedrijven zijn gevestigd en moderne wolkenkrabbers en gebouwen. In deze wijk werken maar liefst 150,000 mensen. 4000 hiervan werken er in de de Grande Arche.

Bezoek

Het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan de Grande Arche. Een echte aanrader want dit gebouw is één van hoogtepunten van het nieuwe en moderne Parijs. Via de glazen lift bereik je de hoogste etage waar je een schitterd uitzicht vind over Parijs. Verder kun je in de Grande Arche kunstexposities bekijken, het computermuseum bezoeken, eten in het restaurant en de films bekijken over de ontwikkeling van de Grand Arche.

De bouw

In 1982 werd er door Deense architect architect Johann Otto von Spreckelsen begonnen met het ontwerp van het gebouw. Toen hij in 1987 overleed maakte zijn medewerker Paul Andreu het karwei af. In 1989 werd het gebouw feestelijk geopend op 14 juli, bij de 200e viering de start van de Franse revolutie. Op 27 augustus werd het gebouw daadwerkelijk in gebruik genomen.

Locatie

De Grande Arche is gebouwd in het verlengde van de L´Arc de Triomphe. Zo wordt het contrast en verband tussen het moderne en het historische Parijs benadrukt.

Externe links

Informatie over de toegang, de prijzen, het museum van computers, tentoonstellingen en andere weetjes over de Grande Arche, kun je vinden op de officiële website.

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl