Zoals iedere stad heeft ook Parijs een stadhuis. In veel steden is het stadhuis een mooi en aantrekkelijk gebouw en ook het stadhuis in Parijs is hier iook een voorbeeld van. Het past dan ook absoluut in het rijtje van bezienswaardigheden dat bezocht moet worden tijdens een vakantie in Parijs.

Het stadhuis is niet moeilijk te vinden: herkenbaar aan de naam, Hôtel de Ville, is het stadhuis gevestigd aan Place de L’Hôtel de Ville.

Geschiedenis

De locatie waar het stadhuis nu staat wordt al sinds 1357 gebruikt om de stad te besturen.
Het gebouw had vroeger een ander uiterlijk. Het is een aantal keren verbouwd, een keer om het geschikt te maken als stadhuis en een keer omdat het door brand in zijn geheel verwoest was in de Frans-Duitse oorlog. In de daarna gebouwde kopie zijn vele beeldhouwwerken verwerkt, waardoor een bezoekje zeer de moeite waard is.

Bezienswaardigheid

De architectuur van het gebouw is uit de renaissancestijl en hierdoor is de buitenkant van het gebouw al een bezienswaardigheid op zich. Binnen is ook een hoop te zien, waaronder kunstwerken, schilderijen en privévertrekken. Voor de toeristen zijn meertalige documenten te verkrijgen en de gidsen doen hun rondleidingen in meerdere talen. Een ideale kans om een stadhuis eens om andere redenen te bezoeken dan u gewend bent. Een Nederlands paspoort of rijbewijs is hier namelijk niet af te halen.

Activiteiten

In de wintermaanden wordt er een grote ijsbaan aangelegd op het Place de L’Hôtel de Ville, waardoor er voor de deur van het stadhuis geschaatst kan worden.
’s Zomers, vooral als het lekker weer is, kan heerlijk worden genoten van een lekker drankje op een van de vele terrasjes rondom het plein.

Externe links:

Voor een virtuele rondleiding door het Hôtel de Ville op het internet kunt u terecht op de officiële website van de stad Parijs.

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl