Het Louvre is het meest bekende museum van Parijs en misschien wel van Europa. Als u een cultuurliefhebber bent moet u hier beslist een kijkje nemen.

Momenteel worden er 30.000 kunstwerken getoond aan het publiek, het merendeel van deze stukken bestaat uit schilderkunst , beeldhouwkunst en kunstvoorwerpen.

Geschiedenis

Het Louvre is niet altijd een museum geweest. Het heeft dienst gedaan als vesting in de strijd tegen de Vikingen en werd tevens gebruikt om de Koninklijke schatten en geschenken van andere landen en vorsten te huisvesten. Eind 18e eeuw werd dan ook besloten om deze collectie te beschermen en te bewaren voor het nageslacht. Het Louvre werd de locatie waar dit moest geschieden.

Heden

We kunnen constateren dat het goed gelukt is om de kunstschatten te bewaren. Jaarlijks bezoeken rond de 7 miljoen mensen het Louvre om een blik te werpen op unieke kunstschatten. Naast schilderkunst , beeldhouwkunst en kunstvoorwerpen kun je veel stukken vinden van de Romeinse, Griekse , Egyptische en Oosterse geschiedenis.
Maar het meest bekende kunststuk uit het Louvre is uiteraard de Mona Lisa , geschilderd door Leonardo da Vinci. Dit is de absolute publiekstrekker van het museum.

Overigens bestaat het Louvre naast het museum ook een uitgebreide bibliotheek en een laboratorium. Een echt centrum voor kunst, kennis en wetenschap! Kortom bij je bezoek aan Parijs mag een bezoek aan het Louvre niet ontbreken!

Externe links:

Meer informatie (zoals openingstijden en de prijs van toegangskaartjes) over het Louvre kun je vinden op de volgende sites.

Website met informatie over het Louvre. Handig voor tentoonstellingen, de openingstijden en de prijzen voor toegangskaartjes.

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl