Het Musée national Picasso of het Picassomuseum, gehuisvest in een van de mooiste herenhuizen in de trendy Parijse wijk Marais, geeft een overzicht van het werk van Pablo Picasso (1881-1973).
Het museum opende zijn deuren 1985.

Het museum bezit een grote collectie van ruim 200 schilderijen, 160 sculpturen en 1500 tekeningen van Picasso. Niet alleen Picasso is vertegenwoordigd, maar ook Georges Braque, Paul Cezanne, Henri Matisse, Andre Derain, en Joan Miro.

Het museum geeft een chronologisch beeld over de verschillende fasen van zijn productieve kunstenaarsleven. Zijn vele schetsen geven een indruk van de verschillende technieken en stijlen die Picasso in zijn leven ontwikkelde. Ook zijn er films over zijn leven, en zijn werken te zien.

De staat verkreeg in 1975, na de dood van Picasso, de collectie van deze kunstenaar als erfgoed betaald aan de Franse staat als successierechten.

Externe links

Meer informatie, zoals openingstijden en de prijzen van toegangskaartjes, kun je vinden op de officiele website van het Musée National Picasso.

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl