Disneyland Parijs


 


Zo’n 32 kilometer buiten de hoofdstad van Frankrijk ligt een andere zeer bekende ‘stad’, het pretpark Disneyland Parijs. Het ligt in Marne-la-Vallée, het park zelf beslaat zo’n 600 hectare en in totaal heeft Walt Disney 1943 Hectare eigen grond in bezit. Ben je overtuigd en wil je naar Disneyland Parijs? Dan raden we de onderstaande websites aan:

DisneylandParis.nl 30% korting – Tip!*
KRAS.nl
VanNood.nl


*Geldig voor aankomsten van 13 mei t/m 12 november. Indien voor 9 juli 2014 geboekt.
 
Het park is de afgelopen jaren inmiddels flink uitgebreid. Het gebied rond Disneyland betreft behalve het pretpark, ook vele voorzieningen als hotels, zwembaden, tennisbanen en een golfbaan.

Park algemeen

Door het gehele park zijn Disney-figuren, zoals Mickey Mouse, Goofy, Pluto en Donald Duck te vinden, zij lopen per tourbeurt rond en er is op diverse vaste plekken de mogelijkheid om met hen op de foto te gaan.
Ook zijn zij meestal bereid om hun handtekening te zetten. Een tip voor de kids: neem je handtekeningenboekje mee!

Het vooroordeel dat Disneyland alleen voor (kleine) kinderen leuk is, kan van tafel worden geveegd.
Het pretpark heeft voor ieder wat wils en zorgt er dus voor dat iedereen zich kan vermaken.
Op iedere hoek van het park is eten en drinken te koop, om uw bezoek aan het park tot een groot feest te maken.
Iets dat zeker genoemd dient te worden, zijn de vele souvenirshops. Van alles, maar dan ook van alles uit Disneyland is dan ook een souvenir te koop.


Opbouw van het park

Het park is verdeeld in een aantal landen en ieder land heeft zijn eigen thema. De landenverdeling is als volgt:

Frontierland
Dit is een land met de sfeer van het wilde westen

Fantasyland
In Fantasyland zullen vooral de kleintjes aan hun trekken komen. Dit gedeelte is opgebouwd uit de oude beroemde tekenfilms en sprookjes van Walt Disney uit het verleden. Het bekendste en meest in het oog springende ‘attractie’ is het kasteel van Doornroosje.
Verder moet u denken aan Peter Pan, de draaimolen van Dombo en Alice’s Curious Labyrinth, een doolhof waar jong en oud elkaar tijdelijk kwijtraken.

Discoveryland
Discoveryland brengt u naar de toekomst. In Orbitron is een heus ruimteschip te besturen, en in CinéMagique draait een 3D.
De absolute trekker van Discoveryland is Space Mountain, dit is een groot ruimteschip waarin u afgeschoten wordt naar de maan waarbij het dan ook lijkt alsof u door de ruimte reist.

Adventureland
Dit land staat in het teken van de film Pirates of the Caribien. In het midden van dit gedeelte van Disneyland staat een groot piratenschip dat voor een groot deel is te bezichtigen.
Ook vindt u er Adventure Island met grotten en watervallen.

Main Street USA
Vanuit dit laatste land is ieder land bereikbaar en deze vormt dan ook de Hoofdstraat van Disneyland. Het is een land op zich, omdat het een traditioneel Amerikaans stadje is.
Het vormt het beginpunt van alle activiteiten van het park. Van hieruit kan een reis naar het verleden en de toekomst gemaakt worden.

Omgeving

Zoals eerder gezegd: ook buiten Disneyland kunt u zich prima vermaken. Sinds een aantal jaren ligt er naast het hoofdpark van Disney, een nieuw park, genaamd ‘The Walt Disney Studios’.
In dit park zijn allerlei shows te zien over diverse films van Disney.

Bereikbaarheid

Disneyland Parijs is goed bereikbaar en heeft een zeer groot parkeerterrein, waar zowel voor personenauto’s als touringcars voldoende plaats is. Ook voor schoolreisjes en bedrijfsuitjes is Disneyland dus makkelijk te bereiken, maar ook met het openbaar vervoer is Disneyland goed bereikbaar.parijs - ebookers.nl