Ongeveer 30 kilometer ten noorden van Parijs ligt het populaire attractiepark Parc Astérix. Een park dat volledig in het teken staat van de avonturen van Astérix. Bekend van het gelijknamige stripverhaal Astérix.

Je zal dan ook Astérix en zijn vrienden / dorpsgenoten Obélix , Panoramix, Kostunrix en hondje Idefix veelvuldig tegenkomen in dit pretpark. Het park trekt jaarlijks 2 miljoen bezoekers en is daarmee het één na best bezochte pretpark van Frankrijk.

Attracties

Parc Astérix staat bekend om haar vele spannende achtbanen, die voor een groot deel de populariteit van het park verklaren! Met name de achtbaan Tonnerre de Zeus springt hierbij in het oog, de achtbaan is met 1,23 kilometer lengte de op twee na langste houten achtbaan van Europa. Mede daarom staat de achtbaan hoog op het verlanglijstje van de achtbaanliefhebber.

Maar ook voor de bezoekers die niets hebben met achtbanen is er genoeg te beleven. Zo zijn er meerdere wildwaterbanen en kun je ook veel leuke attracties en shows vinden die ook voor jongere kinderen en ouders geschikt zijn. Het is een echt familiepark waar iedereen een leuke dag kan beleven.

Let op!
Het park is niet het gehele jaar geopend. Kijk op http://www.parcasterix.fr om te kijken wanneer het park geopend is.

Externe links:

– De officiële website van Parc Astérix (Engels/Frans)
Overzicht van de verschillende attracties van Parc Astérix

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl