Parijs is een leuke stad om uit te gaan. Je vind er veel restaurantjes barretjes, discotheken, theaters en nachtclubs waar je een gezellige en leuke tijd kan doorbrengen.

Restaurantjes en barretjes

Door heel Parijs zitten diverse restaurantjes waar je lekker kan eten en drinken.
Met name rondom de drukke gebieden waar veel toeristen komen, kun je veel horeca gelegenheden vinden. Houdt hierbij rekening dat je voor deze toplocaties extra geld betaald. Verder betaal je ook extra als je opeen terras zit of aan een tafeltje zit. Wil je dus low-budget eten of drinken, kun je het best een rustige wijk in Parijs opzoeken, en daar aan de bar eten en drinken. Overigens is dit ook leuk om te doen, daar kan je kennis maken met echte Parijzenaars.
Uiteraard moet je niet alleen op de prijzen letten, er zijn in Parijs veel leuke restaurantjes waar je goed kan eten. De beste wijk waar je dit kan doen is de studentenwijk Quartier Latin.

Theaters en nachtclubs

Parijs staat bekend om haar nachtleven. In Parijs kun je vele theaters en nachtclubs vinden, die over de hele wereld bekend zijn. De bekendste is uiteraard de Moulin Rouge, waar zelfs een film over gemaakt is. In deze nachtclub kun je de meest spectaculaire shows kan bewonderen. Een absolute aanrader als je aan Parijs een bezoek brengt zonder de kinderen.
Een ander hele bekende nachtclub is de ‘Au Lapin Agile’ een Frans theater waar veel bekende kunstenaars (o.a. Picasso) elkaar ontmoeten. Maar ook nu is dit theater het bezoeken waard, veel Franse Chansons en fransen die hard meezingen. Authentiek Parijs dat je zeker een keer moet meemaken.

Discotheken

In Parijs kun je ook makkelijk een leuke locatie vinden om een avondje dansen. Parijs kent meerder discotheken waar je prima kunt uitgaan. Veel van deze discotheken kennen een hoge entreeprijs, houdt hier rekening mee!
Een bekende discotheek is Cabaret Club, een discotheek waar veel R&B wordt gedraaid. Als je meer van house muziek houdt kun je naar Le Queen gaan, een exclusieve club waar wel techno en trance muziek wordt gedraaid.

In Parijs is het voor de shopper goed toeven, omdat de stad het Winkelmetropole van Europa is. In de gehele stad zijn vele winkels te vinden. Jaarlijks gaan vele Nederlanders een weekendje naar Parijs om te komen shoppen.

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl