Vliegtickets Parijs

Geen zin om de auto te pakken of om met de trein naar Parijs te reizen? Ook met het vliegtuig kun je richting de Franse hoofdstad vertrekken. Om je vliegticket te boeken raden we de volgende websites aan:

 Schipholtickets.nl
 WTC.nl – World Ticket Center
 Tix.nl

Vliegvelden

Parijs kent drie vliegvelden, waarvan er twee vlakbij de stad liggen. Ten noorden van Parijs ligt Charles de Gaulle, dat (na Heathrow) het op-één-na-drukste vliegveld van Europa is. Op Charles de Gaulle landen jaarlijks ruim 60 miljoen passagiers.

Iets ten zuiden van de stad ligt Aéroport de Paris-Orly. Waar op Charles de Gaulle voornamelijk internationale vluchten landen, is Orly vaak het eindpunt van binnenlandse vluchten, maar ook van een aantal prijsvechters.

Op ongeveer 80 kilometer van Parijs ligt het derde vliegveld in de regio, Paris Beauvais Tille Airport. Deze regionale luchthaven ontvangt voornamelijk vliegtuigen van lowcost carriers, zoals Wizz en Ryanair.

Luchtvaartmaatschappijen

Met vliegtickets naar Parijs via TIX vlieg je ongeveer tien keer per dag naar Charles de Gaulle. Een retourtje kost (als je op tijd boekt) ongeveer 120 euro. De vlucht van Amsterdam naar Parijs duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Brussels Airlines reist tweemaal per dag op en neer vanaf Brussels Airport (Zaventem) naar Parijs Charles de Gaulle. Een vlucht van Brussel naar Parijs duurt ongeveer 50 minuten, maar is met ongeveer €400,- (retour) een stuk duurder. Met een tussenstop is de prijs terug te dringen tot ongeveer 150 euro, maar dan duurt de reis ook een stuk langer.

Ook vanaf de Duitse vliegvelden in de grensregio (Keulen, Düsseldorf) vertrekken er dagelijks vluchten richting Parijs.parijs - ebookers.nl