In Parijs is het voor de shopper goed toeven, omdat de stad het winkelmetrool van Europa is. In de gehele stad zijn vele winkels te vinden.
Jaarlijks gaan vele Nederlanders een weekendje naar Parijs om te komen shoppen.

Champs-Elysées

De duurste en bekendste winkelstraat van Europa is de Champs-Elysées. Hier zijn winkels van de exclusieve merken gevestigd. Ook hier komen onder anderen de mode en sieraden winkels terug.

Met name op het gebied van mode is Parijs de toonaangevende plek in Europa (samen met Milaan). De nieuwste collecties van de grote couturiers is hier te vinden, deze worden aan het grote publiek getoond tijdens diverse modeshows.
Deze straat is te vergelijken met de P.C. Hoofdstraat in Amsterdam, waar ook veel Franse en internationale sterren regelmatig een aantal eurootjes uitgeven.
Tussen het winkelen door kan op de Champs-Elysées genoten worden van een hapje en een drankje. Hiervoor kan je terecht bij diverse barretjes en restaurants, waar in de zomer heerlijk op een terras gezeten kan worden.

Warenhuizen

Parijs staat ook bekend om haar warenhuizen. In het centrum van de stad zijn er diverse van gevestigd. Een van de grote warenhuizen zijn Galeries Lafayette en Le Printemps, zij zijn naast elkaar gevestigd op de Boulevard Haussmann. Eerstgenoemde heft o.a. een parfumerie, afdeling met reisartikelen en porselein. Le Printemps heeft speelgoed, schoenen en is beroemd geworden dankzij de lingerie.

Hotels in Parijs

Slapen in de Lichtstad

Met bijna 2.000 hotels is er in iedere prijs- en smaakklasse voldoende keuze voor een overnachting in Parijs.

Trein naar Parijs

Supersnel met de TGV

Een unieke en bovenal erg relaxte ervaring: met dik 200 km p/u rijd je met de trein zó het centrum van Parijs binnen.

Weer in Parijs

Regen of zonneschijn?

Parijs is bij iéder weertype een prachtige stad, maar het kan zeker geen kwaad om de weersverwachtingen even te checken.parijs - ebookers.nl